Mennyibe kerül egy jó horgász felszerelés?

Kissé szokatlan témáról kell beszélnünk, a szórakozásról, ami a pénzügyi sikerek alapja. Persze elsősorban az anyagi oldaláról elemeztük a témát, egy általános, jó minőségű, a legtöbb célra megfelelő horgász felszerelés összeállítását kíséreltük meg.

Mindenkinek szüksége van egy kényelmes és praktikus horgász székre, amely a hosszabb várakozásokat és a hirtelen mozdulatokat is jól bírja. 16 ezer forint.

A felszerelés egyik alapvető eleme a horgászbot. Akciótól függően jól kell bírnia a terhelést, megbízhatónak kell lennie, ráadásul az sem árt, ha a gyűrűk strapabíró, damilt lehetőleg nem elvágó bevonattal rendelkeznek. Egy jó minőségű féderes bot 21 ezer forintból már kijön, egy hozzávaló első fékes féderes orsó 13 ezer forint körül már kapható.

Spiccbot? 14 ezer forint körül már találhatunk jót, egy nyeletőfékes orsó plusz 12 ezret jelent. Ha bojlis bot kellene, mondjuk egy Dolphin Armada 18 ezer forint, az előzőleg említett orsóval 30.

A halak kiemelésére, tartására, illetve a megmérésére is gondolnunk kell. Egy merítő háló ára 6 ezer forint körül mozog, egy ponty szák pedig körülbelül 3 ezer. A halak súlyának megmérésére szolgáló mérleg szintén 3 ezer forint körüli összegbe fog kerülni.

És a csalik? Az etetőanyag ára ezer forint körül lesz, a fűzött bojli 2500-3000 , a pelletek (több ízben) 800, kukorica 500 forint. Ha valaki extra ízt szeretne, egy Dovit aroma szintén ezer forint. Ahány íz, ahány típus, úgy változnak az árak, de ebből a költségből már jó minőségű csalihoz juthatunk.

A felszerelés többi része:

  • középkategóriás damil: 2500 forint
  • 150 centiméteres botzsák: 8500 forint
  • bottartó: 1500 forint
  • elektromos kapásjelző: 3500 forint
  • 11 darabos, 10-es méretű féderes horogcsomag: 400 forint
  • 4-es méretű univerzális horogkészlet: 500 forint
  • ólomcsomag: 500 forint
  • kényelmesen telipakolható szállítódoboz: 7500 forint.

Ez mindennel együtt körülbelül 150 ezer forint lesz. Természetesen fontos arra is gondolni, hogy a csalik, rosszabb esetben pedig a damil és a horgok is fogyóáruk lehetnek, így természetesen után kell majd töltenünk a készletünket. Fontos, hogy megfelelő hátterű, profi, megbízható horgász webshop vagy bolt kínálatából vásároljunk (mint például akiket a linken keresztül érhetsz el)! Jól jönnek az extra tanácsok is, a különböző szállítási opciók, na meg persze az érvényesíthető garancia is.

A csomagban forgalmazott, eleve olcsó horgászfelszerelés sok problémát okozhat: pocsék anyagminőség, megbízhatatlan alkatrészek, rengeteg bosszankodás és elszalaszott halak tömege. A felszerelésünk kapcsán érdemes mindig kutatni egy kicsit és rászánni azt a pár ezer forintot a minőségre.