5 természetes illóolaj a produktivitásért

Napjainkban jellemző az emberekre a túlterheltség. A fokozódó munkaerőhiány, az egyre növekvő feladatmennyiség mind kihat az emberek teljesítményére. A legtöbbször észre sem vesszük hogy elszaladt velünk az idő.

Aki ilyen cipőben jár, annak egy út járható ahhoz hogy ne bolonduljon bele a mindennapi munkába. Ez pedig a produktivitás-növelési technikák használata. Milliónyi technikát találunk ezzel kapcsolatban az interneten, de a legtöbb technika újabb erőfeszítés kifejtésével járhat, ezért egy olyan módszert kerestünk, ami a háttérből segíti munkánkat. Egy ilyen megoldás a természetes illóolajok használata.

Az illóolajok haszna már az ókorban is ismert volt, használták azt testápolásra, illatosításra, és szakrális tevékenységek során is. Produktivitásra gyakorolt hatása azonban csak napjainkban került előtérbe, nézzüók milyen illatokkal tudjuk megnövelni napi energiáink kihasználtságát.

1. Citrom illóolaj

A citrom olajról köztudott hogy élesíti az elmét, frissítő hatásának köszönhetően fittebbé koncentráltabbá válhatunk. A citrom ismert még méregtelenítő, lázcsillapító, bőrpuhító hatásáról is.

2. Levendula illóolaj

levendula illóolaj antibakteriális, sebgyógyító, gombaölő és keringésjavító hatású természetes olaj. 

Levendula 100% tisztaságú, természetes illóolaj – Antibakteriális, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító és gombaölő. Ideális masszázshoz, mert keringésjavító, fájdalomcsillapító, görcsoldó, ezenfelül elaxáló, nyugtató és feszültségoldó hatású. A levendula egy linalool nevű vegyületet tartalmaz, melyről kimutatták, hogy csökkenti a stressz hatásait, ígynagyszerű választás feszült környezetben, ahol a nyugtató légkört teremt és a legjobb teljesítményt nyújtja a termelékenység növelése érdekében.

3. Fahéj illóolaj

A fahéj illata serkenti a figyelmet és éberré tesz. Kifejezetten ajánlott az illatanyagát használni hosszú távolságok levezetése során.

4. Rozmaring illóolaj

A rozmaringot gyakran használják fejfájás és a szellemi kimerültség kezelésére. Ma már tudományosan bizonyított, hogy a rozmaring erősíti az emlékezőtehetséget, és a koncentrációs készségre is jótékony hatással van.

5. Borsmenta illóolaj

A mentának több száz változata ismert szerte a világon. A jellegzetes menta illat már régóta jelen van a különböző kultúrákban. A mentából készült tea több egészségre jótékny hatással is bír, itt főként a koncentráció növelésére kifejtett jótékony hatása miatt került felsorolásra. 

+1 Citromfű illóolaj

Az 5-ös listában még érdemes megemlíteni a Citromfű jótékony hatásait is. Az illata azon felül hogy kellemes, nyugtató hatással bír.