Címkéink

Növelte bevételeit a Nemak Győr

#Magyar #Autógyártás

postimage-novelte_beveteleit_a_nemak_gyor

Jelentősen növelte árbevételét tavaly a járműipar számára hengerfejeket készítő Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft, derül ki David Toth MTI-nek adott nyilatkozatából.

A 150 millió eurós árbevétel tíz százaléknál is magasabb bővülés 2012-höz képest, ami visszatérés a 2008-ban kitört válságot megelőző egy évtized emelkedéséhez - mondta, jelezve: az idei célkitűzés a 165 millió euró elérése, és létszám 40-50 fős bővítése.

Hozzátette, a fejlődés fontos eleme, hogy mind nagyobb szakember-igényű tevékenységet folytatnak, a megfelelően képzett gárda megtartása érdekében pedig a helyi szakiskolával is együttműködnek, de saját oktatócentrumot is kialakítottak.

Jelenleg 850-900 munkatársat foglalkoztatnak, a létszám úgy alakul, ahogyan ezt a termelés igényli.

Elmondta, egy 2012-es, 30 millió eurós fejlesztés eredményeképpen negyedével nőtt a társaság addig évi kétmillió darabos termelése. Az 1979-ben alakult mexikói Nemak-csoport legnagyobb európai hengerfejgyára az Opelt és a Renault-t, az Audit és a BMW-t látja el termékeivel. A győri gyárat 2007-ben vásárolta meg a társaság.

Közölte, három-négy éven belül újabb gyárfejlesztési ütem várható, mivel a portfolió kezd szélesedni, mind komplikáltabb hengerfejeket gyártanak.

,