Címkéink

Top 5 tőzsdei esemény 2013-ban

#Tőzsde #Social Media #Autógyártás #Cikkek

postimage-top_5_tozsdei_esemeny_2013-ban

Rendkívül érdekes évet zárhatunk a  technológiai részvények esetében. Kiemelkedő aktivitása volt 2013-ban a közösségi oldalaknak, és népszerű trend volt az elektromos autógyártás. Mi a következő 5 eseményt emeltük ki.

 

 1. Twitter (NYSE:TWTR) 
  A Twitter tőzsdére lépett. A közösségi oldal a várakozásoknál(26$)jóval magasabban, 45$-on nyitott, azóta pedig már volt 60$ felett is az árfolyam.
   
 2. Google (NASDAQ:GOOG)
  A Google részvényei átlépték az 1000 USD-t, jelenleg pedig már 1100 USD felett vásárolhatunk belőle. Ez több mint 400 USD növekedést jelentett a 2013-as évben.
   
 3. Tesla (NASDAQ:TSLA)
  A Tesla Motors Inc. meghatszorozta részvényei értékét. Az év elején még csak 35 USD-t érő Tesla ma már 140USD környékén tart. Az elektromos autógyártó szeptemberben megközelítette a 200 USD-os értéket is, azonban egyenlőre ezt még nem tudta megtartani.
   
 4. Facebook (NASDAQ:FB)
  A Facebook megduplázta részvényei árfolyamát. A Facebook Július végén kezdte menetelését, ami még most is tart. A Januári nyitáskor 26 USD-t érő részvényei ma már 55 USD körül mozognak.
   
 5. Take-Two Interactive Software (NASDAQ:TTWO)
  A szeptemberben megjelent Grand Theft Auto 5(GTA 5) volt a történelem eddigi legnagyobb költségvetésű játéka, ami már a megjelenése második napján nyereséges volt, a Rockstar Games tulajdonos Take-Two Interactive Software legnagyobb örömére.

,,,