Címkéink

57 millió Eurós támogatás környezetvédelemre

#Támogatás #Környezetvédelem #Pályázat

postimage-57_millio_euros_tamogatas_kornyezetvedelemre

Az Ó-Dráva holtág az EU Life+ programjának köszönhetően újulhatott meg. A 834 ezer eurós összköltségvetésű projekt magyar-horvát közreműködés keretében zajlott le.

A 2019. április 9-én, Barcson tartott zárókonferencián kiemelték az Európai Uniós LIFE programok fontosságát a magyarországi környezetvédelem kapcsán. Hazánk 2001 óta 37 ilyen projektre 57 millió eurónál is több támogatást kapott. A megvalósítás jelentős részét a nemzeti parkok végezték. Kiemelték a horvát és magyar természetvédelmi szervek hosszú évtizedekre visszamenő kapcsolatát és sikereit is.

 

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, számos szakmai és civil szervezet, illetve önkormányzat közös erőfeszítéseinek köszönhetően megújult a Barcs és Péterhida közti holtág vízellátása is, amely javítja az élőhely körülmények a honos fajok számára. Megoldás született arra vonatkozólag is, hogy egy esetleges szennyeződés által okozott károk csökkenthetők legyenek. Az elmúlt évtizedekben az élőhely vízellátásra sokat romlott, ezzel veszélybe sodorva rengeteg honos állat és növényfajt. A WWF is kiadott egy tájékoztatást a projekttel kapcsolatban, ebben azonosított élőhelyekről szóltak. A természetvédelmi szempontok mellett a horgászat és turizmus terén is pozitív hatással lehet a beruházás.

forrás: MTI

,,