Címkéink

6 milliárd Ft építőipari támogatás korszerűsítésre

#Építőipar #Támogatás

postimage-6_milliard_ft_epitoipari_tamogatas_korszerusitesre

2019. Április 17-ével nyílik meg a kormány építőipari technológiakorszerűsítési programja, mely célja az építőipar hatékonyságának fokozása. Az építőipari pályázat remek forrás lehet a kivitelezőket érintő nagyobb projektek megvalósításához.

Forrás: MTI, György László az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára által mondottak alapján, mely az építőipari ágazat technológiai korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére irányuló támogatási programról tartott sajtótájékoztatón hangzott el 2019. április 11-én.

Az államtitkér szerint az építőipar jól teljesít, folyamatosan növekszik az ezen a  területen mért megrendelések száma.Mivel az elmőlt 2 évben egyértelműen növekedett az építőipar kibocsájtása (56%-kal), ezért további bővülésre van szükség hogy ezt a helyzetet kezelni is tudják az ipar szereplői. Mivel a munkaerő hiánya jellemző probléma ezen a területen (is), ezért szükséges ezt valamilyen módon, például technológiával kompenzálni.

Az állami törekvések fontosnak tartják, hogy az építőipart magyar tulajdonú vállalkozások működtessék, a lehető legnagyobb mértékben. Sajnos ezen a téren 2,5X-es a lemaradásunk az EU átlagaihoz képest. Ugyanakkor a 2018-2023 közötti időszakban megrendlet 25.000 MrdFt-os megrendelés állományból 15.000 MrdFt-nyit az állam rendelt meg.

Mekkora támogatásra számíthatunk?

A 2018-as évben 16 milliárd forint  támogatás volt elérhető, a jelentkezők több mint fele meg is kapta a támogatott összeget.
 

2018-as építőipari támogatások
Támogatást megpályázók Támogatást megnyerők
322 177


Pályázathoz nem kapcsolódó információk

Az építőipar fejlődésével nem csak a technológiák fejlődtek, de az építőanyagok is egyfajta evolúción mentek keresztül. A téma irént érdeklődők egy átfogó ismertetőt olvashatnak a gipszkarton fajtákról.

,