Címkéink

70%-kal olcsóbb a Windows 8.1 olcsó tabletekre

#Szoftver

postimage-70%-kal_olcsobb_a_windows_8.1_olcso_tabletekre

Hetven százalékkal olcsóbban fogja kínálni a Microsoft a legújabb operációs rendszerét, a Windows 8.1-et az olcsó pc-k és tabletek gyártóinak - jelentette a Bloomberg hírügynökség honlapján.

A jelenlegi 50 dollár (11.300 forint) helyett 15 dollárért (3400 forint) kaphatja meg a licencet minden olyan termék, amelynek kiskereskedelmi ára nem éri el a 250 dollárt (56.500 forint).

A Microsoft valószínűleg fel akarja venni a versenyt az olyan olcsóbb termékekkel, mint a Google operációs rendszerét használó Chromebook-ok.

A várttól kissé elmaradnak a Windows 8-eladások. Az első évben 200 millió licencet adtak el belőle, míg az előző operációs rendszerből, a Windows 7-ből 240 millió fogyott a megjelenést követő 12 hónapban. A csökkenés azzal függ össze, hogy két éve folyamatosan csökkennek a pc-eladások, miközben az okostelefonok és tabletek piaca egyre bővül. Számítások szerint világviszonylatban 2015-ben már több tablet fog fogyni, mint laptop, netbook és asztali számítógép együttvéve.

A Windows 8-at elvileg úgy fejlesztették ki, hogy egyformán jól működjön hagyományos és érintőképernyős számítógépeken, de sem ez, sem a Microsoft saját fejlesztésű táblagépe, a Surface nem lett átütő siker.

Forrás:MTI

Kérdés:Te használsz valamilyen eszközödön Windows 8.1-et? Hogy vagy vele megelégedve?