Címkéink

900 millióból fejlesztett a nagyatádi Büttner Kft.

#Ipar #Magyar

postimage-900_milliobol_fejlesztett_a_nagyatadi_buttner_kft.

A nagyatádi Büttner Kft. 900 millió forintból fejlesztette technológiáját, növelte hatékonyságát és bővítette kapacitását, amelyhez 433 millió forintos európai uniós támogatást kapott.

    Az Új Széchenyi Terv keretében elnyert pályázati támogatással megvalósult több mint 889 millió forint összköltségű fejlesztéssel a kft. célja a beszállítói részesedés növelése és kedvezőbb piaci pozíció biztosítása volt - írta közleményében a szerszámgyártással foglalkozó dél-somogyi cég.
    A társaság ismertette: a beruházás keretében a fő tevékenységet fejlesztették, hatékonyabb gyártási technológiát vezettek be, továbbá a nagyméretű szerszámlapok rajz szerinti gyártásával bővítették a portfóliót. A projekt december végén zárult le.
     A Büttner Kft. 1992-ben alakult négy magánszemély részvételével, közülük ketten ma is tulajdonosok. A cég kezdetben kizárólag szerszámacél-kereskedelemmel foglalkozott. Mára nyolcezer négyzetméter üzemterületen mintegy 240 dolgozót foglalkoztató vállalkozássá nőtt, fő tevékenységévé a szerszámgyártás vált. A kapacitás növelésére 2013-ban Budapesten is megnyitottak egy gyáregységet.
    A társaság árbevétele tavaly csaknem 4,1 milliárd forint, a nyeresége 150 millió forint volt. Az idén 4,8 milliárd forint árbevétellel és 220 millió forint nyereséggel számolnak.

Forrás: MTI

,