Címkéink

A Hankook Tire üzemi eredménye új rekord

#Ipar #Magyar

postimage-a_hankook_tire_uzemi_eredmenye_uj_rekord

Jó évet zárt a Hankook Tire 2013-ban: a világ egyik vezető abroncsgyártójának 6,44 milliárd dolláros bevétele és 941,5 millió dolláros üzemi eredménye új rekord.

    A pozitív növekedés  az ultranagy teljesítményű (UHP) abroncsszegmens eladásai növekedésnek és az első gyári beszállítói üzletág (OE) bővülésének köszönhetők.

Hankook Tire 2013
Árbevétel 6,44 milliárd USD +0,03%
Üzemi eredmény 941,5 millió USD +15,4%


    Az UHP abroncsszegmens összesített árbevétele a cég globális árbevételének 26,5 százalékát tette ki, és 3,4 százalékot növekedett egy év alatt. Kínában az összesített UHP eladások 13,6 százalékkal, Európában 12,9 százalékkal növekedtek éves szinten.
    A Hankook OE megállapodásai szintén fontos ösztönzők voltak. A Mercedes-Benzzel kötött beszállítói szerződéssel a Hankook már Németország mindhárom prémiumautó-gyártójának szállít első gyári szerelésű abroncsokat.
    A cég közleménye szerint a Hankook növeli globális jelenlétét különböző stratégiai helyszíneken. 2013-ban Indonéziában és a kínai Csungcsingban (Chongqing) alapítottak gyárat, és az USA-ban is új termelési egységeket terveznek létesíteni. A vállalat eközben Dél-Koreában új Kutatás-Fejlesztési- és a Tesztelési Központot hozott létre. 
    A Hankook Magyarországon a Dunaújváros melletti Rácalmáson rendelkezik abroncsgyárral, amely 550 millió eurós beruházással épült, és 2007 júniusában kezdte meg működését. A cég jelenleg már több mint 2000 alkalmazottat foglalkoztat, és évente 12 milliónál is több gumiabroncsot gyárt. A folyamatban lévő harmadik beruházási ütem 2014/15-ös befejezését követően a rácalmási gyár éves gyártókapacitása 17 millióra fog növekedni.

Forrás: MTI

,