Címkéink

Ki dönt a pénzügyekben?

#Magyar #Statisztika

postimage-ki_dont_a_penzugyekben?

A nők számos pénzügyi döntést hoznak naponta, mégis jóval kevésbé érzik magukat felkészültnek a pénzügyeket tekintve, mint a férfiak- derül ki a Budapest Bank felméréséből.

A bank közleménye szerint nincsenek érdemi különbségek a pénzügyi termékek igénybe vételét illetően a két nem között. Ugyanakkor míg a nőknek csak egyharmada, addig a férfiaknak a fele érzi magát kellően tájékozottnak a gazdasági, pénzügyi kérdésekben. A nőkre sokkal inkább jellemző, hogy megbeszélik személyes pénzügyeiket másokkal: általában a partnerükkel, barátaikkal és családtagjaikkal.

A nők inkább a kisebb, mindennapi élethez kapcsolódó költségekről - például a napi bevásárlásokról vagy a gyerekekkel kapcsolatos kiadásokról - döntenek önállóan, míg autó vagy háztartási eszközök beszerzéséről gyakran egyedül döntenek a férfiak. 

Miközben a megkérdezettek többsége nemtől függetlenül megfontolt, óvatos gazdálkodónak tartja magát, a nők egyharmada, a férfiaknak pedig egynegyede vallotta be, hogy hajlamos többet költeni, mint amennyit megengedhetne magának, és nem tudja beosztani a pénzét.

Forrás:MTI

Segítsetek kicsit a statsztika körül tisztán látni, mi a ti tapasztalatotok? Az oldal alján válaszolhattok!

,