Címkéink

Akcióban az "Az internet nem felejt" program

#Magyar #Biztonság

postimage-akcioban_az_"az_internet_nem_felejt"_program

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) vizsgálatot indít egy fiatalkorú magyar lányok fotóival vélhetően visszaélő honlap miatt.

Balatoni Mónika a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, a két napja indult, "Az internet nem felejt" elnevezésű program készítői szerda reggel egy olyan weboldalt találtak a világhálón, amelyen csak fiatalkorú magyar lányok valamilyen közösségi oldalon közzétett és onnan lementett fényképei találhatók. A honlapon közzétett képek erősen szexuális tartalmúak, az érintettek teljes nevét, életkorát, valamint a közösségi profiljának közvetlen elérhetőségét is közzétették - közölte. 

A weboldalra feltöltött fényképek egy része a sértettek privát profiljaiból számaznak, vagyis valószínűleg az érintettek tudta nélkül, gyakorlatilag ellopták az oldal szerkesztői. Az oldal jelenleg (2014.01.15-én) még üzemel, ezért nem jelenítjük meg az elérhetőségét.

   Balatoni Mónika közölte, kezdeményezik a nyomozó hatóságoknál, hogy vizsgálják meg: valóban történt-e bűncselekményt, és ha igen, akkor kezdeményezni fogják, hogy induljon eljárás a portál üzemeltetője és szerkesztői ellen.

Ha bárki hasonló oldallal találkozik bejelentést tehet a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) Hotline bejelentő űrlapján. Az űrlap elérhető itt!

,