Címkéink

Az Alibaba letiltotta a Bitcoin használatát

#Tőzsde #Bitcoin #Alibaba

postimage-az_alibaba_letiltotta_a_bitcoin_hasznalatat_

A fogyasztók védelme érdekében a Taobao Marketplace letiltotta a Bitcoin-nal való fizetés lehetőségét- nyilatkozta Florence Shih az Alibaba szóvívője.

A döntés előzménye, hogy a múlt hónapban  Kína lépéseket tett, hogy a nemzeti bankok ne fogadják el a Bitcoin-t fizetőszközként, mivel digitáléis jellegéből adódóan alkalmas lehet pénzmosásra, ezzel veszélyezteti a pénzügyi stabilitást.

Az másik érv az Alibaba lépése mellett a közelegő első nyilvános ajánlattétel(IPO). Ami valószínűleg még 2014-ben megtörténik, a Wall Street kalkulációi szerint a kínai cég értéke meghaladhatja az 1,5 milliárd dollárt.

A Bitcoin-t az Alibaba kereskedőinek egy része ugyan elfogadja fizetőeszközként, azonban az ő megbízhatóságuk megkérdőjelezhető. A korlátozás 2014. Január 14.-én lép életbe.

Bitcoin

Bitcoin egy nyilt forráskodú digitális fizetőeszköz, amelyet 2009. január 3-án egy ismeretlen (fórum nevén Satoshi Nakamoto) bocsátott ki, közvetlenül a 2008-as amerikai bank válság kirobbanása után.(Wikipédia

A kriptodevizák csoportjába tartozó virtuális pénz kissé felkavarta a pénzügyi piacot, mivel 2013. Novemberében az egyébként 100 dollárt környező Bitcoin megközelítette az 1200 dollár-os árt, majd néhány nap múlva drasztikus zuhanásba is kezdett és visszazuhant 627 dollárra.

Bitcoin 2014.01.09. 10:28
 Bitcoin 945 USD https://www.mtgox.com/

 

,,