Címkéink

Az Audi az elsők között használja a Tegra VCM-et

#Autógyártás #Közlekedés #Hardver

postimage-az_audi_az_elsok_kozott_hasznalja_a_tegra_vcm-et

Az NVIDIA ma bejelentette, hogy az NVIDIA® Tegra® Visual Computing Module (VCM) által vezérelt három új fedelzeti rendszer szálltása rövidesen megkezdődik az Audi gyárakba.

A német autógyártó a 2014-es nemzetközi Consumer Electronics Show(CES) keretein belül mutatta be új megoldásait, melyeknek szerves része az NVIDIA technológiája.

Navigáció

Az új rendszer nagyfelbontású, 3 dimenziós grafikák megjelenítését teszi lehetvé az infotainment rendszerben, de az igazi áttörés az autóiparban első a Google Earth térképein és műholdfelvételein alalpuló navigációs rendszer.

A korábban már díjnyertes Audi Connect rendszere egyébként is úttörő hiszen ennek aköszönhető a Google Earth és a Google Street View navigáció, valamint a valós idejű forgalmi és parkolási információk -  elérhető a beszéd -és a kézírás-felismeréssel . A legújabb rendszert egyTegra 3 processzor hajtja, aminek így megduplázódott a teljesítménye.

Smart Display

Az Audi ezen felül indított egy másik újítást egy az autóiparban felhasználásra kerülő tabletet a Smart Display-t. Ez egy Tegra 4 processzorral meghajtott multimédiás számítógép a hátsó üléseken, ami együttműködik a jármű audió- és videorendszerével. Az eszköz egyébként egy 10,2 hüvelykes Android operációs rendszerű speciális tablet.

A jövő

Az Audi bemutatott még egy teljesen új információs rendszert, ami virtuális pilótafülkévé alakítja a vezetői teret. Az új eszköz kifinomult digitális mérőeszközöket, animált 3 dimenziós térképeket jelenít meg, illetve csatlakozik az autó központi számítógépéhez, ahonnan kpes lesz betölteni a vezető személyes preferenciáit.

Az eszköz először a 2015-ben megjelenő Audi TT sportkupéjába fog bekerülni. 

 

NVIDIA proceszorok az autógyártásban

Ma már több mint 4,5 millió valamilyen NVIDIA processzor által vezérelt jármű van az utakon, az Audi , Volkswagen, Skoda és SEAT éegújabb modelljei között is, de használja ezeket a processzorokat az elektromos autók gyártásával foglalkozó Tesla Motors is.

Olvasd el további cikkeinket az autógyártással kapcsolatban!

A cikk forrása az NVIDIA közleményéből származik.

,,