Címkéink

Christian Sewing a Deutsche Bank új CEO-ja

#Bank #Németország

postimage-christian_sewing_a_deutsche_bank_uj_ceo-ja

A Deutsche Bank vezetőségi ülésén elhangzott döntés szerint John Cryan távozik a gondterhes időszakot átélő pénzintézet éléről. Utódja az egyik korábbi helyettese, Christian Sewing lesz.

A döntés oka az, hogy Cryan intézkedései ellenére a pénzintézet továbbra is súlyos veszteséggel zárta az előző évet.

A brit szakértő 2015 óta dolgozott a Deutsche Banknál CEO-ként, kinevezésének célja pedig az volt, hogy a gondterhes időszakot átélő intézmény nyerességességét visszaállítsa.

A Deutsche Bank gondjai az előző évtizedben kezdődtek, mivel számos szabálytalanságra és törvénytelenségre derült fény a szervezeten belül.

A legjelentősebb törvénysértés az Egyesült Államokban történt, ahol a lakóingatlannal fedezett értékpapírokkal kapcsolatban vezették félre a befektetőket.

A súlyos büntetések miatt megromlott hírnevű és pénzügyi helyzetű pénzintézet státuszának helyreállítása lett volna a távozó CEO fő feladata, azonban a nehezen teljesíthető megörökölt feladatot ő sem tudta megoldani. Cryan tevékenysége azonban messze nem nevezhető sikertelennek, mert bár költségcsökkentési tervezete nem lett kellően hatékony, a bank a segítségével elkerülte a teljes csődöt, illetve azt, hogy a német államnak kelljen anyagi támogatást nyújtani a pénzintézetnek.

A Deutsche Bank vesztesége 2017-ben 735 millió euró volt; a becslések profittal számoltak, azonban a Trump-vezetés adóreformja további veszteségeket hozott a banknak.

 

Cryan utódja, Christian Sewing számára tehát adott a kihívás. Az idén 48. születésnapját ünneplő Sewing már majdnem három évtizede dolgozik a Deutsche Banknál: pályafutását 1989-ban kezdte a pénzintézetnél gyakornokként és egy, a kereskedelmi ingatlanokkal foglalkozó DG HYP banknál eltöltött kétéves időszakot leszámítva végig a Deutsche Bank alkalmazottja volt. Sewing szakterülete a kockázatkezelés, a remények szerint ezen tapasztalatai a bank befektetéseinek menedzselése terén jelentős előnyt jelent majd. A szakértők szerint kinevezése annak a jele, hogy a gazdag történelemmel bíró bank vezetése a gyökerekhez kíván visszatérni.

 

További személyi változás, hogy Garth Ritchie lett az elnöke a pénzintézet befektetési ágazatának. Eddig Marcus Schenckkel közösen feleltek ezért a tevékenységi körért, Schenk azonban távozik a banktól.

 

Ha cége érintett a német gazdasági ügyekben, vagy segítségre van szüksége új vállalkozás létrehozása kapcsán, ide kattintva keresse fel a Cégalapítás Németországban honlapját!

 

Források:
https://www.telegraph.co.uk/business/2018/04/08/deutsche-bank-looks-leadership-change/
http://www.dw.com/en/deutsche-bank-names-christian-sewing-new-ceo/a-43302692
http://www.dw.com/en/saving-deutsche-bank-a-tall-order/a-43303183

,