Címkéink

Új minimumszinten a réz

#IronFX #Elemzések

postimage-Uj_minimumszinten_a_rez

A réz új minimum szintre került pénteken, miután a Shanghai Chaori Solar Energy Science & Technology Co., fizetésképtelenné vált.

Ez az első fizetésképtelenség Kína belföldi kötvénypiacán. Ez változást jelezhet a hatóságok hozzáállásában, ami által a bajba jutott vállalatoknak nem folyósítanak segélyt a jövőben. A réz tovább gyengült az ázsiai délelőtti kereskedésen, mivel a hétvégén csalódást keltő februári adatok láttak napvilágot Kínában, ami fokozta az aggályokat.

Az export éves szinten 18,1%-kal csökkent, ami jelentős ellentét a piac által várt +7,5%-os növekedéshez képest. Ha a januári és a februári hónapot együttesen nézzük a kínai új év hatásának csökkentésére, az export éves szinten 1,6%-kal csökkent. A helyzetet súlyosbította, hogy a kínai központi bank 2012 júliusa óta a legnagyobb mértékben csökkentette a jüan rögzítését. Mivel sok kínai vállalat a kölcsönök fedezeteként kezeli a fémeket, valószínű, hogy az ottani hitelválság és a további fizetésképtelenség miatt aggályok merülnek fel a fémek és az áruk értékesítésében, ami lefelé ható nyomást gyakorol az egész eszközosztályra.

,