Címkéink

Tőzsdei elemzések- csökkent az arany ára

#IronFX #Elemzések

postimage-tozsdei_elemzesek-_csokkent_az_arany_ara

Az arany ára tovább csökkent hétfőn Ázsiában, miután közzétették Kína HSBC gyors beszerzési menedzser indexét.

  • A dollár múlt héten erősödött a fejlett országok főbb devizáinak legtöbbjéhez képest.

  • A jen ma gyengült az euróhoz és a dollárhoz képest a japán helyettes kormányzó, Kikuo Iwata beszéde előtt. Beszédében arra figyelmeztetett, hogy ha az infláció hosszú ideig 1% alatt marad, fokozódik a defláció kockázata.

  • Kína márciusi előzetes beszerzési-gyártási menedzser indexe a HSBC és a Markit Economics szerint a februári 48,5-ről 48,1-re csökkent, és alulmaradt a piaci várakozásokon (48,7). Az 50 alatti adatok csökkenést jelentenek.

  • Az ázsiai délelőtt során Ausztrália devizája gyengült 16 fő devizapárjának legtöbbjével szemben, miután közzétették Kína gyártási adatait. Azonban visszaszerezte veszteségeit és még többet erősödött a következő órákban.

  • Az arany ára tovább csökkent hétfőn Ázsiában, miután közzétették Kína HSBC gyors beszerzési menedzser indexét. A Brent és a West Texas Intermediate olaj ára csökkent, miután Kína termelési adatai már harmadik hónapja csökkenést jeleznek.

  • Az európai nap során több márciusi PMI-index lát napvilágot. Franciaország, Németország és az eurozóna közzéteszi előzetes adatait a gyártási és a szolgáltatási szektorra vonatkozóan. Franciaország gyártási PMI-indexe az előrejelzés szerint valamelyest csökken, miközben a szolgáltatási szektor PMI-indexe várhatóan emelkedik. Németország mindkét PMI-indexe csökken a becslés szerint. Az eurozóna márciusi előzetes gyártási PMI-indexe várhatóan csökken, miközben az előzetes szolgáltatási szektor index várhatóan változatlan.

  • Az USA-ban a márciusi előzetes Markit gyártási PMI-index a becslés szerint előző havi 57,1-ről 56,5-re csökken, miközben a chicagói Fed nemzeti aktivitási indexe az előrejelzések szerint a januári -0,39-ről februárban 0,10-re emelkedett.

  • Hétfőn három személy tart beszédet. A Federal Reserve kormányzója, Jeremy Stein üdvözlő beszédet tart a Fed konferenciáján, miközben az EKB Kormányzótanácsának tagja, Erkki Liikanen egy sajtó-összefoglalón szólal fel. A Kanadai Nemzeti Bank helyettes kormányzója, Tim Lane is beszédet tart.

,