Címkéink

Ingatlanfejlesztési díjra jelölték az Art Hotelt

#Magyar #Építőipar #Díjak

postimage-ingatlanfejlesztesi_dijra_jeloltek_az_art_hotelt

Egyetlen magyarként bejutott a CEEQA tíz jelöltje közé a szálloda, szabadidő és lakóépület-fejlesztés kategóriában a tavaly májusban nyílt Art Hotel Szeged.

Az immár tizenegyedik éve – a Financial Times közreműködésével - megszervezett CEEQA (Central and Eastern Europe Real Estate Quality Awards, Közép- és kelet-európai ingatlan minőség díj)  a régió tizennyolc országában előző esztendőben megvalósult kereskedelmi ingatlanfejlesztéseit értékelő legfontosabb szakmai elismerés. Az Art Hotel Szegedet háromszáz induló közül választották be – lengyel, bolgár, román, cseh és ukrán ingatlanprojektek mellett – a kategória tíz legjobbja közé.

A jelölteket az ingatlanszakma képviselői választják ki, a díjról a végső döntést egy a Közép-, Kelet-, és Dél-kelet-Európa 18 országában aktív cégek vállalatvezetőiből álló zsűri hozza meg. A végső győzteseket április 8-án Varsóban hirdetik ki.

Budea Ildikó szállodaigazgató szerint az Art Hotel Szegedet a különleges építészeti megoldásoknak köszönhetően választották be a legjobbak közé. A hotel homlokzata illeszkedik Szeged belvárosának hangulatához, az épület tömegformálása összhangban van műemléki környezetével, a szomszéd épületek építménymagasságához is igazodva. A Szeged tégla-architektúráját is megidéző külső megjelenés a Dóm teret meghatározó Rerrich Béla által tervezett épületekre reflektál. A belsőépítészeti megoldásokat szintén a racionalitás, a letisztultság jellemzi. Ennek egyik csúcspontja Losonczi Áron fényáteresztő betonpult eleme, amely a hotel lobbyjában található. A szálloda különleges élményt is kínál a vendégeknek: a wellness részleg jacuzzijából csodálatos kilátás nyílik a szegedi Dóm tornyaira. Az épület másik fő látványossága az a különleges ablakrendszer, amely alkalmas arra, hogy mindig az alkalomhoz illő díszkivilágítást kapjon az épület.

A garázzsal együtt ötszintes, 8 ezer négyzetméter beépített területű négycsillagos szállodában 32 normál, 26 erkélyes kétágyas, kettő akadálymentes, öt családi szoba, és hat – ebből három dupla hálószobás – luxus lakosztály várja a vendégeket. A szálloda szegedi magánszemélyek vállalkozásainak beruházásában mintegy kétmilliárd forintból - 438 millió forintos uniós támogatással - épült, a kivitelező a Market Építő Zrt. volt.

Forrás: MTI

,,