Címkéink

Dollar Trade: KR.2 esettanulmány

#Elemzések #DollarTrade

postimage-dollar_trade:_kr.2_esettanulmany

A Dollar Trade ismét eljuttatta hozzánk elemzését, melyben K.R-2 rendszerük sikereiről számolnak be. Az elemzés a GBPUSD devizapáron keresztül mutatja be rendszer képességeit.

Ezen a számlán a kereskedés 2013.12.09-én kezdődött és 2014.02.12-én zárult az utolsó ügylet, nagyjából három hónapi kereskedést ölel fel. A félreértések elkerülése miatt szeretném elmondani, hogy a K.R-2 továbbra is kerekedik, a kiemelt időszak csak azért van, mert ennyi idő alatt tudott értékelhető profitot hozni. Ahogy már sokszor elmondtam a Dollar Trade célja a valóság bemutatása és ez az időszak a valóság. Azonban térjünk vissza a kereskedéshez.

Újra szeretném megmutatni ezt a számlatörténetet, ami a MT4-ben lett fényképezve, ezúttal viszont már kitakarások nélkül láthatjátok. Zárójelben viszont megjegyezném, hogy ilyen részletes számlatörténetet csak a már robottal rendelkező ügyfeleinknek bocsátunk a rendelkezésére. Persze minden érdeklődőnek lehetősége van arra, hogy betekintsen a rendelkezésünkre álló számlatörténetekbe.

GBPUSD MT4

Mint látjátok nem egy nagy számla, 650 $-al indult, ez mai árfolyamon kb.150.000 HUF. 50 $-t kerestem, ez nagyjából 11.500 HUF, ami 7.7% nyereség. Úgy gondolom, ezért már megéri üzemeltetni ezt a kereskedési rendszert. Ugye azt már említetem, hogy ezek a rendszerek, ismertebb néven robotok, automatizáltak. Azonban miért is jobb ez, mint más robotok? Egy egyszerű dolog miatt, minden hozzánk csatlakozónak ugyan azt az eredményt hozza. Természetesen figyelembe kell venni mindenkinek a számlaméretét és a csatlakozásának időpontját. Miért? Azért, mert akik 2013.12.09 és 12.16 a között csatakoztak, azoknak ugyan ilyen a számlájuk, mint amit a képen láttok. Akik egy kicsit később csatlakoztak pl. 2014.01.27-én azok átéltek egy visszaesést a számlában, ami 4.7% volt. Viszont mostanra már 5.9% pluszban vannak számszerűsítve ez 33.8 $.

Azonban miben is rejlik ezeknek a rendszereknek a titka, mitől lesznek profitosok hosszútávon? Minden rendszer arra törekszik, hogy életben maradjon és profitot termeljen. A stratégiájuk titkos, ez a sikernek az egyik fontos kulcsa, ezért ezt nem fogjuk elárulni. Viszont amit elárulok és a siker 80%-a ebben rejlik, az nem más, mint a money management. Innentől már egy kicsit érdekessé válik a dolog mivel minden rendszernek más és más a menedzselése. Tudnotok kell azt is, hogy ezek a rendszerek hosszútávon válnak profitossá és akármilyen hihetetlen is a számotokra az idő nekünk dolgozik.

Na, lássunk néhány példát a sikeres money managementre. Kiemeltem egy időszakot a 01.27-től 02.17-ig.

GBPUSD

A piros téglalapok, azok vesztő ügyleteket mutatnak, míg a zöldek pedig a győzteseket. Amit szemléltetni kívánok az az, hogy a piros téglalapok egyértelműen kisebbek, mint a zöldek. Ez azért van, mert rendszerünk betartja azt az alapszabályt, miszerint a vesztőket hamar el kell vágni, viszont a nyerőket hagyni kell futni. Így aztán láthatjátok, hogy a zöld kockák nagy volument ölelnek fel, kihasználják a piac adta lehetőségeket. Míg a vesztőket rövid idő alatt alacsony volumen mellett elvágja így biztosított az, hogy hosszútávon profitot termeljen mindenféle emberi beavatkozás nélkül.

Természetesen figyelembe kell vennünk a matematikát is, ugyanis ezeknek a rendszereknek ez az egyik titka. Mindezt szeretném nektek most bemutatni egyetlen trade-re lebontva.

Nézzünk meg először egy vesztő ügyletet:

Elsődleges célunk, hogy profitot termeljünk. Ennek elengedhetetlen feltétele az, hogy jól kezeljük a vesztő ügyleteket, mint ahogy már említettem ezeket rövid időn belül alacsony volumen mellett el kell vágni. A K.R-2 egy szignálra három ügyletet indít azonos S/L-el és három különböző T/P-vel.

GBPUSD lost

A képen láthatjátok, hogy a piros téglalap harmad akkora, mint a zöld. Ez egy alap stratégiában 1/3 R/R-t eredményez, és egy ilyen stratégia 33% találati arány mellett 0-ban tartja a számlát. Azonban a miénk nem ilyen. Ugyebár itt egy vesztő ügyletcsoport 3 vesztő ügyletet tartalmaz, az egyszerűség kedvéért nekünk 3x1 egységnyi vesztő ügyletünk van, azaz összesen 3 egységet vesztettünk el.

Vizsgáljuk meg most már a profit oldalát is:

Amennyiben kedvező irányba fordul a piaci mozgás, akkor a K.R-2 három különböző szinten lévő T/P szintjei válnak elérhetővé. A T/P1 elérése nagyon fontos azért, mert ebben a pillanatban a rendszer 0-ba emeli az S/L-t így biztosítja azt, hogy a megszerzett profit a zsebben maradjon és veszteség már ne keletkezhessen. T/P1 szint elérésével 1 egységnyi profitot nyerünk. T/P2 elérése is fontos, ugyanis ennek elérésekor 2 egységnyi profit üti a markunkat, így már összesen 3 egységnyi profit van a zsebünkben. Fontos megjegyezni, hogy ekkor már fedezetet nyújt egy esetleges vesztő ügyletre, mivel 3 egységet veszíthetünk és már három egységet nyertünk. A T/P3 elérése 3 egységnyi profitot jelent a K.R-2 rendszer esetében. Így aztán a K.R-2 R/R-je 1/2 tehát, 50% találati arány mellett is szép profitot termel.

Köszönöm a figyelmeteket! Sikeres kereskedést kívánok mindenkinek!

--

Keressétek a Dollar Trade-et a Facebook-on is.

,