Címkéink

Ezeket érdemes tudni a térkövezésről

#Építőipar

postimage-ezeket_erdemes_tudni_a_terkovezesrol

A burkolóanyagok kiválasztása egyedi, de függetlenül attól, hogy mit választasz (kavics, aszfalt / aszfalt vagy kő), fontos figyelembe venni, hogy meddig bírják. A járda általában 20 évig tart, míg a cementpályák, például a teraszok sokkal tovább tartanak. Egyes fém- és műanyaganyagok alkalmasak gyepek, sétányok vagy bejáratok kialakítására is.

Emiatt van áltatában a csere

Ha egyszer elkészül a beton járda cseréje, soha nem fogod megbánni! Ez az egyik legnépszerűbb oka annak, hogy normál betonról csempézésre cseréljük. Más okok is lehetnek azonban az, hogy az emberek valami újat szeretnének, vagy rossz állapotban van a betonburkolatuk. Fontos tudni, hogy a csempe jobban ellenáll az időjárásnak és a kopásnak, mint a beton.

A típusok közti különbség

Számos különböző típusú kő létezik burkoláshoz, és mindegyik típusnak sajátos funkciója van. Például 6 cm-es kő használható egyszerű autóúthoz vagy ösvényhez. Az ilyen típusú födémeknek nem kell nagy terhelést vagy állandó forgalmat elviselniük. Ha viszont nagyobb terhelésnek, intenzív használatnak vagy akár állandó forgalomnak lesz kitéve a burkolt felület, 8 cm vastagság javasolt. Érdemes megfontolni azt is, hogy kisebb födémekkel kisebb legyen-e a terület, hogy minimálisra csökkenjenek a felületi repedések, ahol könnyen moha nőhet.

A színek

Javasoljuk, hogy olyan burkolatot válasszunk, amely harmonizál a ház színével, valamint a kertünk növényvilágával. Érdemes a tetősapka színéhez hasonló cserepet választani. 

A formák

Az elmúlt néhány évben szinte bármilyen formájú csempe megtalálható a piacon. Annak ellenére, hogy különböző típusú burkolólapok vannak jelen, mint például a hagyományos vagy a hullámformák, egyedi, egyedi gyártású termékeket is léteznek.

A rétegrend

Ahhoz, hogy például egy terasz szép legyen és sokáig tartson, néhány réteget kell használnunk. Először is: egy jól előkészített alap, amely mentes a szerves anyagoktól, szikláktól és nem kerülhet a talajszint alá. Második: kavics vagy homok réteg, legfeljebb 15 cm vastag; Harmadik réteg: cementbeton (kb. 8-10 cm) a gyalogos forgalom miatti járdakopás, valamint a moha/penészesedés veszélyének csökkentése érdekében; Negyedik réteg: talaj (2 cm), egyenletes alátámasztást biztosítva a térkőnek. Végül egy réteg térkő kerül felhasználásra.

Egyedül is kivitelezhető, de szakember is segíthet!

Ne aggódj, a csempézés egyáltalán nem bonyolult. Megteheted de ne feledd, hogy légy óvatos a csempék lerakásakor, és kövesd az utasításokat. Továbbá, ha segítségre vagy tanácsra van szükséged, bármikor felkeresheted Szigetszentmiklós tüzép helyét.