Címkéink

Google Nest hírek

#Google #Nest

postimage-google_nest_hirek

A Works with Nest keretében külső fejlesztők készíthettek a Nest rendszerével kompatibilis eszközöket. A program azonban 2019. augusztus 31-én lezárul. A Nest fiókok még egy ideig működni fognak, azonban minden felhasználónak és fejlesztőnek javasolják, hogy migráljanak a Google szolgáltatásai alá.

A Google és a Nest közös története 2014-ig nyúlik vissza, amikor is a Google felvásárolta az okos otthon eszközök fejlesztésével foglalkozó céget.

Eredetileg az Alphabet anyacég alá tartozott külön egységként, azonban 2019 elejétől kezdve már a Google részét képezi. Később megint változott a helyzet és bejelentették, hogy a Nest és a Google Home okos otthon termékeit egyesíteni fogják a Google Nest brand alatt. Érthető a döntés.

(forrás)

Google Nest Hub Max

Az új, egyesített márka első terméke a Google Nest Hub Max okos kijelző / hangszóró, a Google Home Hub tízcolos nagytestvére. Pontosabban a Google Nest Hubé, hiszen azt is átnevezték.

A nagyobb kijelző mellett a Nest Hub Max már tartalmaz egy kamerát is az elülső részén, ami 127 fokos látószöggel rendelkezik. A videohívásokat a Google Duon keresztül valósítja meg a készülék. A kamera és a mikrofon fizikai kapcsoló segítségével is deaktiválható.

A Google okos otthon és a további platformok kapcsán itt találhat további információt.

Piaci helyzet

A Forbes tavalyi cikke szerint 2017 első negyedében még az Amazoné volt az okos hangszóró piac (80% részesedés), egy évvel később viszont a Google hatalmasat robbantot, az Amazon részesedése pedig 27,7%-ra esett vissza.

2019 első negyedében a következő módon alakultak a számok:

  • Amazon: 22,1%

  • Google: 16,8%

  • Baidu: 16,0%

  • Alibaba: 15,5%

  • Xiaomi: 15,4%

  • továbbiak: 14,2%

(forrás 1) (forrás 2)

,