Címkéink

Gyárbővítés az OBO Bettermann telephelyén

#Ipar #Logisztika

postimage-gyarbovites_az_obo_bettermann_telephelyen

Az OBO Bettermann Ingatlankezelő és Szolgáltató Kft. több mint 300 millió forintot fordít raktárbővítésre, valamint üzemcsarnokainak átalakítására a Pest megyei Bugyin működő telephelyén – közölte a cég kedden az MTI-vel.

Az újabb projektet az elmúlt időszakban több ütemben végrehajtott fejlesztések eredményeként a megnövekedett gyártókapacitás indokolja.

A cég a beruházáshoz uniós pályázaton több mint 122 millió forintot nyert, a teljes bekerülési költség bő 305 millió forint. A rendelkezésre álló összegből az egyik 500 négyzetméteres raktárcsarnokot két új szárnnyal, összesen 1900 négyzetméternyi területtel bővítik, emellett felújítanak egy régi üzemrészt.

A több mint 4 ezer négyzetméteres épület-együttesben szerszám- és karbantartó üzemet, illetve új termelő munkahelyeket alakítanak ki. Az épület fűtését megújuló energiaforrások felhasználásával oldják meg. A projekt befejezését idén júniusra tervezik – közölte a gyár menedzsmentje.

A több mint 20 éve működő kft. a német családi tulajdonban lévő OBO Bettermann cégcsoport egyik legjelentősebb leányvállalata. A vállalatcsoport több mint 60 országban mintegy 3500 dolgozót foglalkoztat.

A magyarországi képviselet kezdetben rögzítéstechnikai termékek összeszerelését végezte az anyavállalat részére, mára a cégcsoport délkelet-európai logisztikai központjaként egyik fő leányvállalatává nőtte ki magát, és Magyarországon is piacvezetővé vált a villamos installációs termékek terén.

A vállalat a térség egyik legjelentősebb gazdasági szereplője és munkaadója, árbevétele 2012-ben elérte a nettó 13,5 milliárd forintot.

,