Címkéink

II. Magyar-Arab Üzleti Fórum

#Magyar

postimage-ii._magyar-arab_Uzleti_forum

Minden idők legnagyobb magyar üzletember küldöttsége vett részt 2014. március 23. és 25. között Rijádban a II. Magyar-Arab Üzleti Fórumon, amelynek keretében több magyar cég is fontos megállapodásokat írt alá üzleti partnereivel.

Az esemény fővédnökei Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Mokrin bin Abdel-Aziz szaúdi herceg és miniszterelnök-helyettes voltak. 

94 magyar cég 128 üzletembere utazott ki Szaúd-Arábiába, ahol több mint 500 arab üzletember részvételével együtt zajlott az üzleti fórum. A magyar üzleti delegációban résztvevő cégek átlagosan 4 tárgyalást folytattak a két nap alatt, és több megállapodást is aláírtak - ismertette Fülöp Judit a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárságának sajtófőnöke.

  • A Kőröstej Kft. tovább bővíti kereskedelmi kapcsolatait a térségben, sajtexport növelése érdekében írt alá megállapodást.
  • A 77 Elektronika Kft. orvosi műszerek szállításáról írt alá megállapodást
  • Az Óbuda Group - a magyar szaktudás elismeréseként - egy felhőkarcoló projekt monitoring munkáját nyerte el.
  • A Meta-Vulk Kft. speciális műszaki gumifajtákat szállít majd a térségbe
  • A FŐMTERV, az MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt. és az Atlasz World Travel is rögzítette együttműködési szándékát arab partnerével. 

A sajtófőnök elmondta: Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy áttörés történt a magyar-arab gazdasági kapcsolatokban, ugyanis az arab országokkal folytatott gazdasági együttműködés az elmúlt 10 évben megháromszorozta a magyar-arab kereskedelmi forgalmat. 

A mostani magyar-arab fórum számos magyar vállalat számára jelent új megrendeléseket és exportbevételük növekedését. "Bebizonyosodott, hogy az élelmiszeripar, az építőipar, az orvostechnológia, a gépipar és az energia iparágak területén világszinten versenyképesek vagyunk" - mondta Fülöp Judit.

Hozzáfűzte: a rendezvényt komoly érdeklődés övezte mind a szakma, mind a sajtó részéről, a megnyitón mintegy 700-an vettek részt, a helyi sajtó pedig vezető hírként számolt be a fórumról.

Forrás:MTI