Címkéink

Januári összefoglaló a Dollar Trade-től

#Elemzések #DollarTrade

postimage-januari_osszefoglalo_a_dollar_trade-tol

Kereskedési rendszereink már éltek meg szebb napokat is, de természetesen erre is fel vagyunk készülve. Jellemzően minden rendszerünk csekély mínuszban (nagyjából -5%) volt januárban.

Nézzünk meg egy érdekesebb ügyletet ebből a hónapból:

A hónap elején a K.R-2-es névre hallgató rendszerünk mintha téli álmot aludt volna, csak január 27-én lépett működésbe.

  • 3x3 ügyletet indított.
  • A találati aránya 33% volt januárban.


GBPUSD 2014 január

A képen látható 1. és 2. ügyletek vesztes ügyletek voltak, a 3. ügyletünk volt az, amivel igazán felszántottuk a piacot. Az ilyen ügyletek hozzák az igazi profitot, de lássuk egy kicsit részletesebben.

  1. Az első ügyletünknél a short irányba spekuláltunk, mivel ez veszteséggel záródott és jelentős korrekciónak ítélte meg a rendszer, így néhány órával később a trendfordulót követően újabb trédeket indított ezúttal már long irányú ügyleteket vett fel .
  2. A 2-es ügylet záródása fontos jel volt, mivel elárulta számunkra, hogy ez egy fals kitörés volt. Miután ezen információk birtokunkba kerültek, kereskedési rendszerünk újra a medvés trend irányt vette fel. Automatizált rendszerünknek köszönhetően ott tudtunk lenni, és be tudtunk lépni a
  3. 3. ügyletbe is,amiben mind a három T/P szintet sikeresen elértük. Az első két ügyletünk a tőkénkre összesen 5% veszteséget mért. A harmadik ügyletünk pedig a tőkénkre mérve 5.1% profitot ért el, így gyakorlatilag visszahozta az előző kereskedéseink veszteségét. Ez a kereskedési lánc mutatja, hogy a veszteségek töredékei a nyereségeinknek. Ez a 3x3 ügylet szépen bizonyítja, hogy egy alacsonyabb találati aránnyal bíró kereskedési rendszert is hosszútávon profitossá tud tenni.

Vizsgáljunk meg most a portfóliónkat, ugyanis ezekből a kereskedési rendszerekből, remek portfóliókat lehet építeni. Miért jó a portfólió? Mindenki ismeri azt a mondás, hogy minél több lábon állunk, annál nehezebb feldönteni minket. Ez igaz a tőzsdei kereskedésre is. Nem szabad megragadni egy párnál, egy módszernél, mivel minden párnak megvan a maga sajátossága. Minden kereskedési rendszerünk másképpen van hangolva, mindegyiknek megvannak az erősségei és a gyengeségei. Jellemzően, amikor az egyik veszít, a másik kettő vagy három attól függően, hogy mekkora portfóliót építettünk, nyer, vagy stagnál. Így nem vagyunk annyira kiszolgáltatva egy pár mozgásának. Jó példa erre a K.R-2 rendszer, ami a hónap nagy részét végigaludta, majd a végére hozott egy 0 értéket. Akik már kereskednek egy ideje, azok tudják, hogy a nulla egy pozitív szám, legalábbis kereskedés szempontjából. Mert ügyletben voltunk és az árfolyamok mozgását esélyünk volt megfogni, és ezt veszteségek nélkül tettük meg. Viszont van egy nagy hibája a nullának: nem adnak érte semmit. Így, ha van egy jól összerakott rendszerünk, akkor sokkal jobb eséllyel indulunk ebben a tőzsdei útvesztőben.

A Dollar Trade alap portfóliója, ami találóan a portfólió 1-re hallgat, 2,5%-os mínuszban van. Az elején, azt mondtam, hogy „minden kereskedési rendszerünk csekély mínuszban volt januárban, jellemzően nagyjából -5%”, azonban még egy vesztő hónapban is érezhető az, hogy egy portfólió milyen előnyöket rejt. Amennyiben csak egy rendszert üzemeltettünk volna, akkor most valószínűleg egy 5%-os veszteségünk lenne, de mivel több rendszerre osztottuk a pénzünket, így többet voltunk kötésben, és mivel több lábon állunk, csökkenteni tudtuk a veszteségeinket.

Portfólió Dollar Trade

A portfólió 1 látható az ábrán, ami 5 kereskedési rendszerből áll össze. A palettánkon összesen 6+1 rendszer van. A portfólió 1-ben minden rendszer azonos súllyal esik.

Használható gondolatokat, és témákat felvetni és ezzel is segíteni a kereskedői társadalmat itt Magyarországon. Ezt az utat jelöltük ki...

Sikeres kereskedést kívánunk mindenkinek! Dollar Trade

,