Címkéink

Friss:Körmendi takarék körüli eseményekről

#Magyar #Bank

postimage-friss:kormendi_takarek_koruli_esemenyekrol

A Magyar Nemzeti Bank(MNB) csütörtökön visszavonta a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet tevékenységi engedélyét gyenge likviditási helyzete miatt.

2013.11.05

Az MNB felügyeleti biztosokat rendelt a takarékszövetkezethez, az akkori vizsgálat során a takarékszövetkezet kockázatvállalási tevékenységében és likviditási helyzetében számos problémát tártak fel, amelyek részben irányítási hiányosságokkal függtek össze.

2013.11.14

A szövetkezet tulajdonosai közül Török Péter, a takarékszövetkezet egyik tulajdonosa és Töröcskei István, aki szintén jelentős tulajdonnal bír a takarékszövetkezetben, még azt közölte, hogy a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet tulajdonosai elkötelezettek az intézmény mellett és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a takarékszövetkezet prudens(körültekintő) működése, az elmúlt időszakhoz hasonlóan, továbbra is fennmaradjon.

2014.01.23

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszavonta a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását, mert az intézmény működése fenntarthatatlanná vált. Húsz munkanapon belül az országos betétbiztosító kártalanítja a betéteseket. Egyes vezető(k) felelősségét is vizsgálják.

2014.01.24

Péntek reggeli nyitáskor ötvenen-hatvanan sorakoztak a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet körmendi fiókja előtt, amely az előírt időben kinyitott és fogadja az azóta is folyamatosan érkező és érdeklődő ügyfeleket. A pénzükhöz azonban nem férhetnek hozzá.

Az érintettek jövő héten várhatóan megkapják az OBA személyre szóló értesítését, a tájékozódásra számos lehetőség áll rendelkezésükre.

További információk

 A takarékszövetkezet vagyonelszámolója, jogszabályi előírás alapján, a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft.

  • Ügyfelek számára:Az OBA telefonos információs rendszert működtet reggel 8 órától, száma 06-40 918 918. Ezen minden kérdésre megpróbálnak válaszolni.
  • Betétesek, Befektetők: MNB ügyfélszolgálati számán 40 203 776, és a jegybank vidéki tanácsadó hálózatának irodáiban személyesen is

További anyagok érhetőek még el a Takarékszövetkezet honlapján

Forrás:MTI

,