Címkéink

A korszerű duguláselhárítás mint befektetés

#Építőipar

postimage-a_korszeru_dugulaselharitas_mint_befektetes

Első hallásra, olvasásra talán furcsa, hogy a címben említett két fogalom kapcsolatban lehet egymással, ám többféle szemszögből is összefügghetnek. Vizsgáljuk meg ezt a kérdést több irányból a duguláselhárítás és a csatornázás ismert és elismert cégének, a Világi Duguláselhárítás csapatának tapasztalatai alapján!

Befektetés a duguláselhárító nézőpontjából

Akár már az ókori csatornahálózatokról szólva is elmondható, hogy a csatorna és a dugulás fogalma szorosan összetartozik. Nyilván mindig az adott kor fejlettségének megfelelő csőhálózatról és duguláselhárítási technikákról volt és van szó. A bő vízzel vagy hosszú ágakkal végzett mesterkedéstől a vécépumpán keresztül a csőkamera és a woma használatáig.

Nem kétséges, hogy egy duguláselhárító vállalkozás minél korszerűbb eszközökkel, berendezésekkel dolgozik, annál gyorsabban és hatékonyabban végezheti munkáját. Az egységnyi idő alatt elvégzett 

  • több megbízás, 

  • a vevők, ügyfelek elégedettsége,

  • az ebből fakadó jó hír 

egyértelműen növeli a vállalkozás hasznát és értékét.
A szájról-szájra járó pozitív vélekedés még a marketingköltségekből is faraghat valamennyit. Vagyis ha a duguláselhárítás terepén a szolgáltató modern eszközöket vásárol és ezekkel professzionális munkát végez, egyértelműen a profit növekedésére számíthat.

A nagy értékű ingatlanok tulajdonosainak megéri költeni erre?

Az új építésű, nagy értékű ingatlanok tulajdonosai, legyenek azok intézmények, cégek vagy magánemberek, megelőzési célból vehetik hasznát az állandó és alaposan felkészült duguláselhárítási partnervállalkozásnak. A csővezetékek rendszeres kontrollja, karbantartása befektetés a jövőbe. A régebben épült ingatlanok esetében pedig egyértelműen nagyobb az esély arra, hogy dugulás alakul ki egy vezetékszakaszon, még akkor is, ha az adott épületet jelentősen korszerűsítették. Ilyen esetben még egyértelműbbek a megbízható dugulási szakemberekkel való stabil kapcsolat előnyei.

Az ingatlanbefektetés és a duguláselhárítás találkozási pontjai

Az ingatlanpiacon sokan befektetési céllal tájékozódnak. Akár a bérbeadás, akár a jövőbeni eladás a célja a befektetőnek, az ingatlanvásárlást megelőző időszakban a csőhálózatok kamerás feltérképezése segít a vételár pontosításában, az alkuban, illetve a leendő tatarozás költségeinek becslésében. 

Az ingatlanvételt igencsak megkeserítheti, ha a vevő utólag ébred rá a falak mögött rejtőző hibákra, gondokra, ha nem tud például a vízkőről, a szivárgó cső miatti penész jelenlétéről, vagyis a majdani egészségügyi kockázatokról és a költségnövekedésről.
A rejtett hibák még az alapos felújítás után is beleszólhatnak az üzletmenetbe. Meglehetősen üzletromboló hatású például egy modern szálláshellyé alakított hajdani budapesti bérház 21. századi felszereltségű szobáiban szagolni az el nem múló pöcegödörszagot…

Talán több érvet nem kell felhoznunk az állítás igazolása mellett: a rendszeres és professzionális duguláselhárítás igenis jó befektetés!