Címkéink

Kriptopénz aggodalmak a Bitcoin kapcsán

#Bitcoin

postimage-kriptopenz_aggodalmak_a_bitcoin_kapcsan

Franciaország és Németország egy közös tervezetet kíván létrehozni a Bitcoin szabályzása kapcsán a G20-as országok pénzügyminisztereinek márciusi találkozójára. A szabályzás a kriptopénzek egészének megítélését érinteni fogja.

"Aggodalmaink és céljaink azonosak a Bitcoin szabályzása kapcsán." nyilatkozta Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter, aki német kollégájával, Peter Altmaierrel közösen adott sajtótájékoztatót. Le Maire a Bank of France egy korábbi vezetőjét bízta meg a tervezet kidolgozásával. A szabályzás kapcsán kifejtett közös álláspontjukat tartalmazó tervezetet a március közepén, Buenos Airesben tartott G20-on résztvevő pénzügyminisztereknek szánják. A 20 nemzet képviselőiből álló csoport a 2008-as pénzügyi válság ideje alatt jött létre és világgazdasági ügyekre koncentrál.

 

Altmeier nyilatkozatában kifejezte, hogy kötelességüknek tartják elmagyarázni országaik lakóinak a Bitcoinnal járó kockázatokat, és azokat a szükséges intézkedésekkel korlátozniuk. A szabályzásra vonatkozó ígéretük a Bitcoin-árfolyam jelentős csökkenését követően született meg, amely mögött Kína és Dél-Korea kriptovalutával kapcsolatos korlátozó intézkedései állnak.

 

Érintik a német adóügyek? Látogasson el a Cégalapítás Németországban honlapjára, ahol szakértők segítségét kérheti!

 

A francia pénzügyminiszter egyik beszédében részletezte, hogy a szabályzással kapcsolatos intézkedéseket a virtuális valuták olyan bűnügyi jellegű felhasználása miatt kívánja bevezetni, mint például az adócsalás, a terrorizmus vagy egyéb pénzügyi manipulációk. Le Maire irodája nem tudott bővebb információval szolgálni a tervezett korlátozásokkal kapcsolatban. A különböző szervek világszerte egyre keményebben lépnek fel a kriptovalutákkal szemben, ahogy az árfolyamuk egyre komolyabb értékeket kezdett elérni.

 

Le Maire arról is beszélt, hogy Emmanuel Macron kormánya nem lesz engedékeny és az internetes óriáscégeket arra buzdítja, hogy ne használjanak adóparadicsomokat, illetve Európától agresszívabb hozzáállást vár el, hogy az Egyesült Államokkal és Kínával szemben versenyképes maradhasson.

 

Források: [phys.org] [cikk #1] [cikk #2]