Címkéink

Megszüntette a hatóanyag gyártást az Alkaloida

#Ipar #Magyar

postimage-megszuntette_a_hatoanyag_gyartast_az_alkaloida

A Tiszavasvári-ban levő Alkaloida Vegyészeti Gyár Zrt. Január 1.-vel felfüggesztette a gyógyszer-alapanyag gyártást, beleértve a morfint és származékait.-olvasható a település önkormányzatának honlapján.

A 2000 óta 100%-ban külföldi tulajdonú gyár folytatja a gyógyszergyártást, a leállás csak az alapanyagokra vonatkozik. Az indoklás szerint az értékesítési ár annyira alacsonnyá vált, hogy már nem fedezi az előállítási költségeket.

Az önkormányzatot a honlapon olvasható közleménye szerint váratlanul érte a bejelentés, mivel néhány nappal korábban olyan információt kapott a gyár vezetésétől, hogy az üzem további működését semmilyen gazdasági probléma nem veszélyezteti.

Tiszavasvári polgármesterének közlése szerint az önkormányzat felvette a kapcsolatot a gyár vezetőivel, és tájékoztatást kért az üzem jövőjéről, konkrétumok várhatóan két hét múlva lesznek.


    Az MTI tudósítója kedden több alkalommal kereste a gyár vezetőit, akiket nem ért el, az üzem titkárságán visszahívást ígértek, de ez délutánig nem történt meg.

Forrás: MTI

,