Címkéink

Nemzetközi Agykutatás Hete rendezvénysorozat

#Tudomány #Rendezvény

postimage-nemzetkozi_agykutatas_hete_rendezvenysorozat

Az agy eddig megismert működési-szerkezeti sajátosságairól és az agykutatás jelenlegi kérdéseiről hallhatnak az érdeklődők a hétfőn kezdődő Nemzetközi Agykutatás Hete rendezvénysorozaton.

Magyarország több nagyvárosában és kisebb településeken is szerveznek vasárnapig olyan eseményeket, amelyeken jeles idegtudósok közreműködésével ismertetik az agyműködés és idegrendszeri kutatás egyes kérdéseit - közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) az MTI-vel.

Az MTA Természettudományi Kutatóközpont pszichofiziológiai játszóházában a látogatók felügyelet mellett vizsgálhatják meg saját pszichológiai-idegélettani reakcióikat kedden, szerdán és csütörtökön, kedden pedig ismertterjesztő előadásokkal várják az érdeklődőket a játszóház méréseinek tudományos megértéséhez. Az agy szerkezetét és működését bemutató köztéri képkiállítás a budapesti Egyetemisták Parkja sétányon látható keddtől csütörtökig. 

A Debreceni Egyetem Idegtudományi Doktori Iskola PhD hallgatói a debreceni középiskolákban tartanak biológia órákat és szakköri foglalkozásokat, a tarnaszentmiklósi óvodákban a Hanyi-Parti Egyesület tagjai vezetnek kiscsoportos foglalkozásokat a témában rajzolás, gyurmázás, játékos kérdések és vetítések segítségével.

A Pécsi Tudományegyetemen kedden előadások és gyakorlati bemutatók, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontban csütörtökön az aktuális agyi kérdésekről szóló előadások és laboratóriumi bemutatók színesítik a programokat.

A rendezvényeket a Nemzeti Agykutatás Program, a Magyar Idegtudományi Társaság, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, a Richter Gedeon Gyógyszergyár és az Integra Kft. támogatja.

Forrás:MTI

,