Címkéink

Felvásárolják a The New York Times-t?

#Kelet #Kommunikáció

postimage-felvasaroljak_a_the_new_york_times-t?

Megvásárolná a The New York Times című amerikai lapot egy kínai milliárdos, aki pénteken New Yorkba utazik, hogy erről tárgyaljon - számolt be róla a kínai sajtó.

A felvásárló

A felvásárló egy Csen Kuang-piao nevű kínai milliárdos lenne, aki terveit szerdán meg is erősítette a kínai sajtóban. Csen Kínában jótékonykodásáról, meglepő ötleteiről, nem utolsósorban pedig magamutogatásáról híresült el. Az üzletember az 500 leggazdagabb kínai közé tartozik,  vagyonának nagy része az újrahasznosítással foglalkozó vállalatából adódik.

Amit érdemes róla tudni

  • Vagyona körülbelül 5 milliárd jüan (180 milliárd forint) 
  • Az elsők között ajánlott fel 100 millió jüan (3,6 milliárd forint) értékű adomény a 2008-as szecsuáni földrengés után. Ugyanitt önkéntesként is részt vett másfél hónapig.
  • !! Az idei év elején a pekingi szmog közepén palackozott friss levegőt árult.

Az üzlet

    Csen eltökéltnek mutatkozik a The New York Times megvásárlását illetően, s azt hangoztatja, hogy ezért még egyes ingatlanait is eladná. Az üzlet nyélbe ütése viszont igen kétséges, erre utal az amerikai lap szóvivőjének, Eileen Murphy-nek a kínai Global Times című napilaphoz szerdán eljuttatott üzenete. A szóvivő úgy fogalmazott: vállalata nem kommentál híreszteléseket, a lap tulajdonosa, Arthur Sulzberger pedig nemrég egyértelművé tette, hogy a The New York Times nem eladó.

Forrás: MTI

,