Címkéink

Növelte árbevételét a Szekszárdi Tolnatej

#Magyar #Kelet #Ipar

postimage-novelte_arbevetelet_a_szekszardi_tolnatej

A Tolle márkanév tulajdonosa a Tolnatej Zrt. közel 20%-kal növelte árbevételét 2013-ban.- jelentette be Koller Attila a vállalat vezérigazgatója.

A Tolnatej Zrt. 2013-ban megőrizte piacvezető pozícióját a félkeménysajt gyártásban, illetve tovább növelte részesedését a dobozos tej, túró, kakaós tej és vajkrém gyártásban.

A Tolnatej Zrt árbevétele
2012 2013
23,4 Mrd 27 Mrd

A vállalat 15%-kal növelte a termelését és ugyanennyivel az áraikat is.

Termelés

A Tolle 2013-ban 1,6 Mrd forintos fejlesztést hajtott végre, melynek 25 %-a uniós forrásból származott. A fejlesztésnek köszönhetően a sajtgyártás melléktermékeként keletkező savóból deminalizált, azaz ásványi sóktól mentesített savóport állítanak elő. Ennek a savópornak a legfontosabb felvevőpiaca a hazai mellett Kína lehet amelyből idén 3000 tonnát állítanak elő Szekszárdon. A kínai piaci jelenlétnek azonban adminisztratív akadálya van: nincs kétoldalú kereskedelmi és állatorvosi egyezmény Kína és Magyarország között- mondta a vezérigazgató.

Termelési Adatok: Tolnatej Zrt 2013
Feldolgozva Előállítva
165.000.000 l tej 9000 t félkemény sajt
90.000.000 l tej 45.000.000 csomag dobozos tej és kakaó

 

Árnövekedés

Az árnövekedést a vezérigazgató világpiaci okokkal magyarázta: egyrészt fontos tejtermelő területeken a rossz időjárás miatt csökkent a termelés, ugyanakkor az ázsiai piacokon megnőtt a tej iránti kereslet.
Beszámolt arról is, hogy a tavalyi, két és fél milliárd forintos fejlesztés után az igazgatótanács döntése szerint a következő két évben másfél milliárd forintot költenek beruházásra, és további egymilliárd forintot a technológia szinten tartására. A fejlesztés a termelő kapacitás bővítésére, illetve energiahatékonyságra irányul - mondta.

Forrás MTI, tolle.hu

 

,,