Címkéink

Oktatási célú játékok a Nemzeti Múzeumban

#Múzeum

postimage-oktatasi_celu_jatekok_a_nemzeti_muzeumban

A Magyar Nemzeti Múzeum április 4-en került megrendezésre a Múzeumi Játékmustra nevű egész napos rendezvényén, amelynek keretében oktatási célú játékokat mutattak be a fejlesztők. Bayer Árpád fejlesztő, történész és szervező nyilatkozatában elmondta, hogy a Múzeumi Játékmustra hazánk első múzeumi játékokat bemutató rendezvénye, amelyre a játékosok mellett fejlesztőket, múzeumi szakembereket és pedagógusokat is várnak. Délelőtt előadások és workshop, délután  fejlesztések és társasjátékok bemutatói, élőszereplős programok és szerepjátékok, vetélkedők, virtuális játékok várták a múzeum közönségét.

 

  • Arthur, az ismeretlen: digitális felfedezőjáték, amely olyan kérdéseket és feladványokat tartalmaz, amelyeket a tárlat alapos megismerésével lehet megválaszolni, illetve megoldani.
  • Egy játék 1848. március 15. eseményeit mutatja be Pesten.
  • Pilvax: egy korabeli virtuális kávéházban ismerkedhetnek a korral a látogatók hírek, hirdetések között böngészve.
  • Ligák harca: négykörös stratégiai játék, amelyben a Hunyadi-kor báróinak életét és politikai játszmáit lehetett megismerni.
  • A vas fiai: stratégiai játék, ami a vaskori Kárpát-medencét és népeit mutata be, a játékosoknak törzseik sikeréről kell gondoskodniuk.
  • Az ismeretlen Görgei kiállítás egyik játékában a komáromi csata részleteit lehetett megismerni, a másikban Móricz Zsigmond, Jászai Mari, Gyulai Pár, Görgei István és Görgei Artúr véleményét ismerhetjük meg a tábornok szerepéről.
  • Kötődések: interaktív nyomozós játék, ami szeptember 30-ig elérhető a Múzeum látogatóinak.

A kiállítás után a közönség tagjai egy digitális kérdőívvel oszthatták meg véleményüket Görgei kapcsán.

Forrás: MT