Címkéink

Ruhát a németektől, műszaki cikkeket kínából

#Statisztika #Internet

postimage-ruhat_a_nemetektol,_muszaki_cikkeket_kinabol

A külföldi online boltok 2013-ban is átlagosan olcsóbbak voltak a magyaroknál, derül ki egy az MTI-hez eljuttatott árjelentésből.

Az elmúlt évben a magyarok 53%-a vásárolt online, közülük 31% rendelt termékeket külföldről, amit az alacsonyabb árakkal (46 %), illetve a jobb kínálattal (33 %) indokoltak a PayPal online pénzügyi szolgáltató és az Ipsos piackutató intézet vizsgálatában résztvevők.

Az utóbbi időben az Európai Unió országai mellett Kína lett az online vásárlók körében az egyik legnépszerűbb ország, megelőzve az Egyesült Államokat. Európán belül az Egyesült Királyság és Németország bonyolította a legnagyobb online vásárlási forgalmat a Magyarországról érkező PayPal tranzakciókat tekintve. 

Viszont Kínában nőtt a leginkább a Magyarországról érkező PayPal átutalások értéke az egy évvel korábbihoz képest, mégpedig 40 százalékkal. Az Egyesült Királyság webshopjainak forgalma is jelentősen, 38%-kal emelkedett, míg a német kereskedőké 24%-kal bővült.

  • Az elemzés szerint az Egyesült Államokban az elektronikai cikkek átlagosan 33 %-kal olcsóbbak, mint Magyarországon, míg a játékok 35 %-kal, a ruházati termékek pedig gyakran több 50%-kal.
  • A német kereskedők árait vizsgálva a ruházati cikkeket érdemes böngészni, mivel azok átlagosan 36 százalékkal kerülnek kevesebbe, mint a magyarországi online boltokban. 
  • Az egyesült királyságbeli webshopokban leginkább a divat és szépségápolás területén versenyképesek az árak: ruházati cikkeket körülbelül 40 százalékkal kínálnak kedvezőbb áron, míg a kozmetikumokat átlagosan 30 százalékkal. 
  • Kínában a játékok, az elektronikai és a ruházati cikkek sok esetben több 10 százalékkal kerülnek kevesebbe, mint Magyarországon.

Az Európai Unión kívüli országokból a magánszemélyek 45 euróig vásárolhatnak vám- és áfamentesen. 150 euróig csak áfát kell fizetniük a vásárlóknak, ezt meghaladóan azonban vámköteles a termék. Az Európai Unió vámhatárain belülről rendelt árucikkeket külön nem terheli sem áfa-, sem vámfizetési kötelezettség.

Forrás:MTI

,