Címkéink

Tesla - Az első Model 3 legurult a gyártósorról

#Autógyártás #Tesla #Autó

postimage-tesla_-_az_elso_model_3_legurult_a_gyartosorrol

Elérkezett a nagy nap a Tesla elektromos autójára várók életében! Ma ugyanis legördült az első, már tömeggyártott Model 3 a futószalagról! Érdemes megnézni az első képeket!

A Tesla Model 3 tömeggyártása tehát elindult. Elon Musk munkássága kitűnő példája annak, hogy kitartó munkával gyakorlatilag bármilyen cél elérhető. A Tesla 2010-es tőzsdére lépése óta ezt a pillanatot várja valószínűleg a vállalat minden alkalmazottja, sőt azok is, akik megelőlegezteék a bizalmat az első teljesen eletromos autó gyártásához.

A Tesla már jó ideje elérhető azok számára akik képesek magasabb díajt fiztetni a modellért, a mostani modell azonban már a nagyközönség számára is elérhető.

Mennyibe fog kerülni egy Tesla?

A Tesla Model 3 a gyártó honlapján feltüntetett információk szerint már 35.000 $-tól elérhető. Ez napi árfolyamon körülbelül 9-10 millió forintos ársávba kerül.

A Model 3 az ígéretek szerint kb 350 km-t lesz képes megtenni egyetlen töltéssel, akár 5 felnőtt személy szállítása mellett. Mindehhez 6 másodperces gyortsulás és 5 csillagos bizotsáng társul. Ne tévesszen meg senkit az autó alacsony ára, hiszen ez ugyanúgy tartalmazza az Autopilot funkciót és támogatja a Supercharging funkciót, ami rendkívül rövid idő alatt képes feltölteni az akkumulátort. 

Az első képek a Model 3-ról!

Elon Musk a Tesla alapítója nem késlekedett az első adandó alkalommal megosztotta a Twitter közösségével az első Model 3 képeit:

 

Tesla a tőzsdén

A tőzsde a hír megjelenésekor még nem avárt módon reagált az első modellekre, hiszen váratlan visszaesés jellemzte azt. Ne feledjük azonban hogy a gyártó 2010-óta kb. 15x annyit ér mint az első kibocsáűjtáéskor. A részvény visszaesése valószínűleg előrejelzi a rövidesen elinduló növekedést. 

,,