Címkéink

Új gyárat avatott a Kecskeméti Knorr-Bremse

#Magyar #EU #Ipar

postimage-Uj_gyarat_avatott_a_kecskemeti_knorr-bremse

Felépült a német Knorr-Bremse magyarországi haszonjármű üzletágának új gyártó- és fejlesztési bázisa Kecskeméten-jelentette be a pénteki ünnepélyes külsőségek között Lepsényi István, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója.

A fejlesztés közel 6 milliárd forintból valósult meg, amiből 1,4 milliárd állami és uniós forrásokból származott. Az új gyár közel 9 hektáros területen, zöldmezős beruházással kialakított 19 000 négyzetméteres komplexum, a beruházás várhatóan 10,5 év alatt térül meg.

Kapacitásnövekedés

A Knorr példaként említette, hogy egy blokkolásgátló berendezés (ABS) előállításához a modern létesítményben a korábbi egy nap helyett immár egyetlen műszak is elegendő. Az új kialakításnak köszönhetően a gyártást az eddigi 15 targonca helyett 8 is képes ellátni.

A vállalat a  beérkező több mint 220 millió alkatrészből évente mintegy 30 millió darab végterméket állít elő.

 

Lepsényi István szólt arról is, a korszerű épületegyüttes mintegy 3000 négyzetméterrel kisebb ugyan az eddiginél, ám átlátható és funkcionális belső terei miatt nem csak gazdaságosabban fenntartható, de jobban ki is használható, emiatt a réginél tágasabbnak tűnik.

Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere kiemelte: a cég korszerű kecskeméti központja új iparterületet hozott létre, minőségi előrelépést jelent és újabb fejlesztési lehetőségek előtt nyit utat a megyeszékhelyen.  

Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.

A müncheni központú Knorr-Bremse vállalatcsoport a vasúti és közúti járművek fékrendszereit gyártja, több mint száz éve élen jár e termékkör fejlesztésében, gyártásában és szervizelésében. Vasúti üzletágának termékei között megtalálhatók az intelligens ajtórendszerek, vezérlőkomponensek, klímaberendezések, ablaktörlők és peronajtók. A haszonjármű üzletág termékpalettáján egyaránt szerepelnek vezetőt támogató rendszerek, valamint az energiafelhasználás hatékonyságát növelő, így a fogyasztást csökkentő torziós lengéscsillapítók, hajtáslánccal kapcsolatos megoldások és sebességváltó vezérlőrendszerek. 

,,