Címkéink

Valóban erősödik az építőipar?

#Építőipar

postimage-valoban_erosodik_az_epitoipar?

Az építőipari termelés volumene a KSH legfrissebb statisztikái szerint 35,4%-kal nőtt. Ez jó hírnek tűnik azonban az adatok megfigyelése által fény derül arra is hogy nem annyira pozitív a helyzet, hívta fel a figyelmet MTI-nek adott közleményében Németh Dávid a K&H Bank vezető elemzője.

 

Németh Dávid felhívta a figyelmet arra, hogy mindez csak arra lesz elég, hogy az építőipari ágazat utolérje magát. Aggodalomra ad ugyanakkor okot az, hogy az új megrendelések száma mintegy 90%-kal növekedett idén májusban, viszont az itthon egyre inkább fokozódó kapacitáshiány sok probléma okozója lehet. 

Legyen szó egyszerű lakásfelújításról, vagy egy teljes épület felhúzásáról, ha nincs ember aki elvégezze a feladatokat, a jelenlegi pozitívnak mondható adatok előbb-utóbb hanyatlásnak fognak esni.

A Takarékbank elemzője, Horváth András az Ingatlanfejlesztési Kerekasztal (IFK) adataira hivatkozott. Adataik szerint több mint 1 millió négyzetméter ingatlan van kivitelezési fázisban jelenleg, mindez több mint 560 milliárd forint értékben. A fejlesztés alatt álló ingatlanok a következő módon oszlanak meg:

 

Hogyan kezdjek a lakásfelújításhoz?

Mindezek tudatában érdemes megkeresni egyedi kivitelezőket>>, akik nagy valószínűséggel pontosabban meg fogják tudni mondani, hogy belefér-e még az idejükbe a felújítási munkák elvégzése. 

 

Sajnos a munkaerőhiány egyre nagyobb problémát okoz hazánkban, viszont a tőkeállomány egyre inkább képes lenne finanszírozni a kivitelezők költségeit.