Címkéink

Változik a Shopline-webáruház neve

#Magyar

postimage-valtozik_a_shopline-webaruhaz_neve

A BÉT honlapján közzétett határozat szerint a A Shopline-webáruház Internetes Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság nevét Libri-Shopline Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaságra módosították.

A Bookline könyves webáruházat üzemeltető Shopline-webáruház Nyrt. és a Libri Könyvkereskedelmi Kft. tavaly májusban jelentették be a cégcsoportok összevonását. A tranzakciót decemberben jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal,  az idén januárban pedig a cégbíróság is bejegyezte. 

A Shopline-webáruház Nyrt. nettó árbevétele 2012-ben 4,1 milliárd forint volt a BÉT honlapján közzétett adatok szerint. A tőzsde "T" kategóriájában szereplő társaság 2013 első kilenc hónapjában 2,5 milliárd forint árbevételre tett szert, ami 3,7 százalékkal meghaladja az előző év azonos időszakában elért eredményt, és 80 millió forint mérleg szerinti veszteséggel zárta az első háromnegyed évet.  

A 34 üzletet és internetes áruházat is működtető Libri Könyvkereskedelmi Kft. a 2012-es évet 7,8 milliárd forint árbevétel mellett 250 millió forint adó utáni veszteséggel zárta a nyilvánosan elérhető adatok szerint.

Forrás:MTI