Címkéink

Visszatér a feltörekvő piacok miatti aggodalom

#IronFX #Elemzések #Ukrajna

postimage-visszater_a_feltorekvo_piacok_miatti_aggodalom

A feltörekvő piacok miatti aggodalom ismét kezd eluralkodni a piacon. Az ukrajnai válság folytatódik; a helyzetet súlyosbította, hogy tegnap Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin meglepetésszerű szárazföldi és légi hadgyakorlatot rendelt el Ukrajna közelében.

Oroszország azon állítása, hogy a műveletnek nincs köze az ukrajnai helyzethez, nem sok embert győzött meg. A helyzet elbátortalanította a befektetőket Európát illetően, és elősegítette az amerikai dollárba áramló biztonsági befektetéseket - ez tapasztalható volt az összes európai részvénypiac csökkenésén, miközben az S&P 500 rekordmagasságba emelkedett a nap során (bár a maximum szint alatt zárt). Az ukrajnai problémákat tetézte a törökországi helyzet, ahol bizonyított felvétel készült Erdogan miniszterelnökről, aki állítólag arról beszélt, hogyan rejtsenek el törvénytelenül megszerzett pénzösszegeket, ami zavart keltett a piacokon.

A dél-afrikai pénzügyminiszter, Gordhan és a Nemzeti Bank elnöke, Marcus a randot „ütéselnyelőnek” nevezték, és lelkesen beszélek arról, hogyan javította a gyengébb deviza az ország versenyképességét, ami előre jelezhető hatást gyakorolt a devizára (a ZAR kb. 1%-kal gyengült az amerikai dollárral szemben). Általánosságban véve a dollár majdnem mindegyik, általunk követett feltörekvő piacokbeli devizával szemben erősödött. Ezen erősödés várhatóan legalább néhány napig folytatódik, mivel az ukrajnai helyzet eléggé instabilnak tűnik.

,,