Egy hónap alatt folyékonyan angolul

Az angol nyelv fontosságáról:

Az angol nyelvet beszélik a világon a legtöbben. Nekünk is szükségünk van a megfelelő és magabiztos használatára, mert ezáltal tudunk a legegyszerűbben kommunikálni külföldi utazásaink során, vagy megérteni az angol nyelvű programokat, termékleírásokat. Gondoljunk bele, milyen remek lehetőség, hogy az angol nyelv elsajátítására már elegendő egy hónap! Ezzel a lehetőséggel nem csak anyagilag, hanem időt és energiát is tudunk spórolni. 

Helyzetek, amikor jól jönne az angol nyelv:

Javában tombol a nyár és nincs annál bosszantóbb, mint a repülőtéren vagy külföldön az egyik étteremben, boltban, határnál nem tudjuk megértetni magunkat a személyzettel, mert nem beszélünk azonos nyelvet. Ilyenkor a telefonos nyelvfordító alkalmazások sem segítenek, mert az alkalmazások javarészt tükörfordítást végeznek, amivel nem tudjuk pontosan kifejezni, hogy mit szeretnénk. Hogy ez a következő utazásunk alkalmával ne forduljon elő, el kell végeznünk egy intenzív angol nyelvtanfolyam alapismereteit legalább, melynek segítségével meg tudjuk magunkat értetni, és másokat is képesek leszünk megérteni.

Az intenzív angol nyelvtanfolyam felépítéséről:

Különböző intenzitású angol nyelvtanfolyamokra van lehetőségünk beiratkozni. Ennek leginkább a jelenlegi nyelvtudásunk, szorgalmunk és elszántságunk szab határt. Ha sürget az idő és szeretnénk minél hamarabb megtanulni angolul, például egy nyelvvizsga, utazás vagy munka miatt, akkor a legjobb választás számunkra az intenzív angol nyelvtanfolyam.

Az intenzív nyelvtanfolyamok általában 1 hónapig tartanak. Hetente 5 alkalommal 1 órában lehet részt venni az oktatáson. Tantermi oktatáson kívül online formában is lehetőség van a tanfolyam elvégzésére, ami főleg azoknak kedvez, akik messzebb vannak a tanfolyam helyszínétől. Egyéni és csoportos órákra is lehet jelentkezni Különböző szintekről lehet indulni, a teljesen kezdőtől a középfokú szinten át a felsőfokú szintig. Amire érdemes figyelni a képzés elvégzése alatt, hogy az órák után is foglalkozni kell az angol nyelvvel. Szavakat és szabályokat kell tanulni és gyakorolni is szükséges. A tanfolyamoknak kedvező ára van. Érdemes utána számolni, ha egy angol nyelvet tanuló heti egy alkalommal jár több éven keresztül angoltanárhoz, azzal nem csak időt veszteget, hanem valójában sokkal több pénzt is költ rá. A legjobban feltűnő különbség az angol nyelv elsajátításával kapcsolatban, hogy az egy hónapos képzés alatt a hallgató mindennap foglalkozik az angol nyelvvel, míg magántanárnál, hosszabb tanfolyamoknál heti 1-2 órát maximum.

Mikor kezdjük el az intenzív angol nyelvtanfolyamot?

Minél előbb. Ha megvan a motivációnk, iratkozzunk be az egyik nyelvtanfolyamra, hogy a következő külföldi utazásunk alkalmával, már ne legyen problémánk a kommunikációval.