Mennyibe kerül egy redőny?

A redőnyök Magyarországon a nyári időszakban is fontos szerepet kapnak, hiszen időjárásunk sajnos egyáltalán nem nevezhető kiegyensúlyozottnak. Az utóbbi néhány hét eseményei megmutatták, hogy nem csupán az extrém erősségű UV-sugárzással és az esőt, illetve szelet hozó viharokkal, hanem veszélyes jégesőkkel is számolnunk kell.

Mielőtt azonban redőny beszerzésébe kezdünk érdemes meismerkedni kicsit közelebbről is a redőnyök típusaival.

A műanyag redőnyök egyik legnagyobb pozitívuma, hogy olcsón hozzájuk lehet jutni, illetve hatalmas termékkínálatból válogathatunk. Könnyen alakíthatóak, könnyűek és hőszigetelő képességük is jónak mondható, ráadásul kaphatunk akár utólagosan felszerelhető kialakítással készült típusokat is. Hátrányuk, hogy a hő- és fény hatására deformálódhatnak, töredezetté válhatnak és színűk is megváltozhat.

Az alumínium redőny ugyan drágább, viszont hosszú távú befektetésként mindenféleképpen megéri költeni rá. Egyik fő előnye a hosszú élettartama és ellenállósága, ráadásul a hőszigetelő képessége is remek, hiszen a lamellákat speciális szigetelőanyaggal töltik ki. Használatával rengeteget spórolhatunk a fűtésen. Hátránya, hogy hétköznapi módszerekkel ugyan nem festhető, mivel égetéses eljárással speciális lakkréteget kell felvinni a felületére, viszont ennek köszönhetően jól tartja színét. Megfelelő kialakítás mellett működése is nagyon halk lehet.

fából készült klasszikus vagy modernebb kialakítása redőnyökre is nagy a kereslet. Kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, illetve megfelelő karbantartás mellett hosszú ideig problémamentesen kiszolgálhatnak. A könnyű megmunkálhatóságuknak köszönhetően a festés és lakkozás gyakran otthon is megoldható, ízlésünk szerint választhatunk hozzá szinte bármilyen festéket.

Mennyibe kerül egy redőny?

Mielőtt bármilyen anyagú vagy típusú redőnyt vásárolnánk, érdemes utánanéznünk a lehetőségeinknek és bátran érdeklődnünk szakembereknél, illetve kereskedőknél. Az interneten rengeteg megbízható forrásra lelhetünk, komplett redőny árlistát is találhatunk, amely segítségével saját magunknak is kikalkulálhatjuk a költségeinket. Általánosságban azonban elmondható, hogy a redőnyök árát sokféle körülmény befolyásolja, az anyagáraktól egészen a beépítés módjáig.

Egy komplett redőnyszerelés költségei a következőképpen állnak össze:

  • egy műanyag redőny négyzetméterára (szúnyogháló nélkül) 4-5000 Ft körül mozog.
  • A szúnyoghálóval szerelt változatok 10.000 Ft körül mozognak.
  • Ezekre rájönnek a kiszállási és szerelési díjak