Social Media hétfő

Összeségében minden közösségi oldal részvénye alacsonyan kezdi a hetet. A gyorsjelentés kiterjed a Facebook, a LinkedIn, a Twitter és a Sitetalk(vagy Global Digital Services) részvényeire is.

Facebook

A múlt hét legérdekesebb híre a Facebook-ot érintette, miszerint felvásárolja a WhatsApp nevű csevegőszolgáltatást. A közösségi oldal részvényárfolyama egy kis időrer átlépte a 70 dollárt is, azonban egyenlőre megtartani nem tudta azt.

LinkedIn

A LinkedIn visszaesése kissé megtorpanni látszott, a múlt héten majdnem visszakapaszkodott a 200 dolláros szintre, azonban a hét végére elfogyott az ereje. Nem kizárt azonban hogy a héten sikerül neki.

Twitter

A mikroblog szolgáltatás reklámozási programja körül változások történtek, illetve elindult a Twitter Partner Marketplace. A Twitter erősséges az ami a Facebook gyengéje, tehát a mobil platformokon történő hirdetési rendszer. Ez nagyot dobhat a közeljövőben a részvényárfolyamán.

Sitetalk

A Global Digital Services Plc név alatt futó Sitetalk közösségi oldal rézvényei fokozatos, de stabil emelkedést mutatnak, egyre nagyobb az érdeklődés a részvény körül, azonban az árfolyam hétvégére itt is visszaesett. 

Összegzés

Facebook(FB)68,59 $-1,49%
LinkedIn(LNKD)192,62 $-0,40%
Twitter(TWTR)55,92 $-1,25%
Sitetalk(STC)0,153€-2,55%